Anmeldelser

S k j ø d t F o r l a g

s p a n s k p å d a n s k

Bonsai | anmeldelser

 

 

"En så vittig, kynisk og øm lille bog, at man kun kan glæde sig til Zambras to andre romaner, der også er på vej på dansk."

Kim Skotte i Politiken

 

"Jeg kan kun anbefale, at man læser værket selv, det rækker ud

efter dig, kære læser." Litteratursiden

"Det burde ikke være muligt at fortælle en ulykkelig kærlighedshistorie med Romeo og Julie-dimensioner på så lidt plads, men det lykkes ikke desto mindre for den chilenske forfatter Alejandro Zambra. 'Bonsai' er prunkløs, men overbevisende."

Henriette Bacher Lind i Jyllands-Posten

 

 

“ 'Til sidst dør hun, og han bliver alene, selvom han i virkeligheden havde været alene flere år, før hun døde'. Sådan lyder første linje af Bonsai [...] Og den kondenserer sådan set hele historien i denne uhyre vellykkede lille bog. Zambras bog er selv en litterær bonsai: En fuld og hel historie om to menneskers Kærlighed til hinanden gennem en stor del af deres liv – skåret ned til miniatureform gennem omhyggelig pleje og omsorg, præcis beskæring og nådesløs udlugning af historiens stiklinger undervejs, indtil historien får den kompakte og kunstneriske form, som forfatteren har set for sig." K's Bognoter

 

"Den lille bogs konstruktion er yderst raffineret ... Det er en stram fortælling uden svinkeærinder eller overflødigheder." Klaus Rothstein i Weekendavisen

 

"Bonsai er ikke en besættelse, den er en underfundighed. Den er en påmindelse om hvor gode bøger der fortsat bliver skrevet rundt omkring i verden oven i alle klassikerne. Og hvor herligt det er, når sådan nogle bøger pludselig falder ned i ens skød."

Jon Albjerg Ravnholt på WilliamDam.dk

 

"Man får de sprællevende og slagfærdige karakterer helt ind under huden og er kosteligt underholdt imens, når man læser denne helt særlige og yderst læsværdige miniroman."

Signe Pallisgaard i Villabyerne

Copyright © All Rights Reserved Skjødt Forlag 2015