Om

S k j ø d t F o r l a g

s p a n s k p å d a n s k

Om forlaget

 

Skjødt Forlag er et lille con amore-foretagende, som blev etableret i 2006 for at introducere kvalitetslitteratur fra de spansktalende lande på dansk. Over 400 millioner mennesker i verden har spansk som modersmål, og dermed er spansk nu efter mandarin tilsyneladende det næstmest udbredte modersmål i verden.

 

Interessen for det spanske sprog og de tilknyttede kulturer breder sig på verdensplan, ikke mindst i Europa. Alligevel har spansksproget litteratur næsten 'minoritetsstatus' i Danmark og bliver ofte først introduceret ad omveje på dansk, når frem for alt USA har fået øjnene op for et spansk eller latinamerikansk forfatterskab.

 

Efter det store boom med begyndelse i 1960'erne, hvor de magiske realister fra Latinamerika bragede igennem og for alvor indgød litterær respekt i Europa og resten af verden, har interessen for den spansksprogede litteratur været begrænset i Danmark. Vender man blikket mod Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Tyrkiet og også Japan og Kina, er der en helt anden litterær nysgerrighed og fascination rettet mod Spanien og Latinamerika.

 

Det er synd og skam, at Danmark ikke i større grad er en del af denne tendens, for der findes adskillige fremragende både nyere og ældre forfatterskaber, som givet ville finde et begejstret publikum herhjemme.

 

Skjødt Forlag er stiftet med et ønske om at udfylde nogle af disse litterærer huller, så også læsere i Danmark får adgang til flere markante forfatterskaber fra de spansk-talende lande.

 

Om forlæggerinden

 

Liv Camilla Skjødt er uddannet cand.mag. i spansk og litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet, Odense, 2005, og stiftede i 2006 Skjødt Forlag.

 

Hun beskæftiger sig i dag primært med oversættelse og redaktion for Skjødt Forlag og andre danske forlag og oversætter hoved-sageligt fra spansk, men også engelsk, amerikansk og svensk til dansk.

 

Hun har endvidere siden 2007 holdt foredrag med fokus på sprog og oversættelse og i perioden 2012-14 undervist i oversættelse af (sag)prosa fra spansk til dansk ved Syddansk Universitet, Odense, og Aarhus Universitet.

 

Oversættelser

 

Måder at finde hjem på, Alejandro Zambra,

Skjødt Forlag

Samleren, Paul Cleave, Jentas

Træernes privatliv, Alejandro Zambra,

Skjødt Forlag

Ildhav, Chufo Llorens, Jentas

Gadekatten Bob, James Bowen, Exlibris

Sonjas sidste vilje, Åsa Hellberg,

Rosenkilde & Bahnhof

Hævn, Paul Cleave, Jentas

Bonsai, Alejandro Zambra, Skjødt Forlag

At svømme nøgen, Carla Guelfenbein,

Rosenkilde & Bahnhof

Under den mørke himmel, Majok Tulba, Tubulenz

Satans sjæl, Cody McFadyen, Turbulenz

Dødens anigt, Cody McFadyen, Turbulenz

Det syvende mord, Paul Cleave, Jentas

Skyggen, Cody McFadyen, Turbulenz

Den sjette vej, Patricio Sturlese, Jentas

Inkvisitoren, Patricio Sturlese, Jentas

Jeg vil give dig verden, Chufo Llorens, Jentas

Ti malede eventyr, H.C. Andersen & Benjamin Torcal Torres, Gallerie Rasmus

Søsteren, Poppy Adams, Mrs. Robinson

Latinamerika. Smag & Behag, Ana Piazzetta,

Skjødt Forlag

Fidel Castro - Mit liv, Ignacio Ramonet,

Schultz Forlag

Mit livs Film, Alberto Fuguet, Skjødt Forlag

 

Copyright © All Rights Reserved Skjødt Forlag 2015